Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Vánoční večírek U slepiček proběhl letos v klidnějším duchu

Režisér Zdeněk Zelenka, Oldřich Lichtenberg a Sagvan Tofi měli dobrou náladuV pátek 22. prosince 2023 se konalo tradiční předvánoční setkání herců, novinářů a příznivců Divadla Broadway v Creperii U slepiček v Průhonicích, které pozval pořadatel akce, producent Oldřich Lichtenberg. Večírek, kde se sešla celá řada známých tváří jako Sagvan Tofi, Michal David, Marián Vojtko, Michaela Štiková Gemrotová, Radka Fišerová, Martin Schneider, Karel Vágner, jeho syn Josef Vágner, Dita Hořínková, Filip Antonio, Viktor Antonio, Petr Janda, syn Karla Svobody Petr Svoboda, Ivan Vyskočil, režisér Zdeněk Zelenka, moderátorka Štěpánka Duchková a řada dalších, se vzhledem k aktuální tragické události na Filozofické fakultě UK tentokrát nesl v klidnějším duchu. Všichni si tiše povídali, hodnotili uplynulý rok, občas ochutnali nějakou dobrůtku na rautovém stole, a střídmě zapili vínem, pivem, nebo malým panáčkem.

Letos se večírek U slepiček konal v závojích sněhových vločekZpěvák Marian Vojtko, kterého budete moci vidět od února na Broadwayi v muzikálu Troja (aktuálně exceluje například ve Třech mušketýrech nebo v muzikálu Muž se železnou maskou, nakrojil právě dopečenou vynikající šunku a chvíli si dokonce hrál na kuchaře a zájemcům ji ochotně servíroval, samozřejmě s hořčicí a skvělým křenem. Mňam! Gurmánský úspěch slavil i skvělý, mírně pálivý gulášek, o ostatních dobrotách ani nemluvě.

Michal David se na večírku dobře bavilDebužírovalo se i na zahradě restaurace v altánku u grilu, u kterého se dalo alespoň trochu zahřát. Ale to bylo jen pro odvážné jedince. Během večírku totiž začalo hustě sněžit, což bylo pro mnohé milým překvapením a z bílé nadílky se upřímně radovali. Horší to měli ti, kdo přijeli autem, a brzy to své pod vrstvou nového sněhu nemohli ani rozpoznat. Z oken creperie však vypadala bílá nadílka jako z pohádky. Oldřich Lichtenberg osobně vítal hosty a přijímal od příchozích kamarádů a kolegů dárky. Od Mariána Vojtka dostal láhev slivovice, Michal David přinesl rovnou celý karton šampaňského. Chvílemi bylo u baru tak těsno, že se skoro nedalo projít.

Ondřej Bábor vyvedl na večírek svou ženuJak Oldřich Lichtenberg uvedl, dnes odeslal za Divadlo Broadway částku 20 000,- Kč Nadačnímu fondu UK. Během ledna chtějí umělci v divadle uspořádat další akce, kterými uctí památku obětí na filozofické fakultě. Kompletní výtěžek z narozeninového koncertu 22 let Divadla Broadway, který se uskuteční 22. února 2024, bude opět poslán na účet Nadačního fondu UK. Nikdo z příchozích z tohoto důvodu neměl ani chuť slavit, a tak se opravdu jednalo spíš o umírněné přátelské posezení.

Marian Vojtko s produkční Divadla Broadway Petrou ŠvábovouKlidné posezení probíhalo jak uvnitř, kde si umělci po náročném pracovním roce konečně mohli do sytosti popovídat víc, než běžně stihnou v hereckých šatnách, tak i před vchodem do restaurace, kde se za tichého snášení sněhobílých vloček skvěly dvě velké kádě plné kaprů. Každý, kdo z večírku odcházel, si mohl jednoho šupináče odnést domů na vánoční stůl. Kdo měl zájem, mohl si ho nechat připravit, zbavit šupin, vykuchat i naporcovat. Návdavkem si každý také odnášel skvělou vánočku.

Marian si zahrál na kuchaře a začal šunku porcovatKdyž řidiči našli svá auta, odhrabali několikacentimetrovou vrstvu sněhu, mohli se vydat směrem ke svým domovům. Pro většinu to bylo malé dobrodružství, neboť silnice nebyly prohrabané ani uježděné. Snášející se vločky však přinášely do duše zvláštní klid a mír... Upřímnou soustrast a pokoj všem rodinám obětí tragédie na fakultě. Děkujeme za pozvání Oldřichu Lichtenbergovi, přejeme za naši redakci pokud možno klidné Vánoce, šťastný vstup do nového roku také všem hercům a samozřejmě i hodně spokojených diváků.

Galerie z vánočního setkání umělců
Šunka voněla a chutnala excelentně Petr Janda nemůže nikdy U slepiček chybět Ivan Vyskočil přivedl svou přítelkyní Ve vánici přijela Dita Hořínková
V interiéru restaurace se skví i originální obraz od Karla Gotta Sagvan Tofi si objednal kapříka Pozdravili jsme se i s Radkou Fišarovou Sagvana sníh trochu zaskočil, a nebyl sám
Karel Vágner dorazil s mírným zpožděním Michaela Gemrotová si popovídala se skladatelem Zdeňkem Bartákem a jeho ženou Lídou Ladislav Spilka a Martin Schreiner se také dobře bavili Kdo odcházel z večírku, musel se ke svému autu prohrabat

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.