Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Bára Basiková se vrací zpět na jeviště

Johanka Bára BasikováOd středy 27. října uvádí pražské Divadlo Kalich slavný muzikál Ondřeje Soukupa a Gabriely Osvaldové Johanka z Arku. Podzimní set pěti představení především znamená návrat představitelky titulní role Báry Basikové na jeviště po jejím komplikovaném úrazu nohy na letní dovolené.

Bára Basiková po úrazu kotníku„Johanka bude mou první divadelní rolí po úrazu, opět budu stát na jevišti Divadla Kalich. Ale ještě předtím jsem absolvovala mnoho rehabilitací, rozcvičování a zkoušku s ansámblem divadla, protože dosud nejsem úplně v pořádku a některé scény bude potřeba mírně upravit. Komplikovaná zlomenina kotníku mi ještě několik měsíců nedovolí úplné zatížení, nicméně nebojte se, diváci to nepoznají,“ dodává zpěvačka a zároveň přiznává, že během několikaměsíční léčby byly okamžiky, kdy přestávala věřit, že se na jeviště vůbec vrátí.

Johanka Bára Basiková„Ano, takové chvíle byly a bohužel jsem musela také odmítnout několik projektů. Vím, že už nikdy nebudu v plné síle a budu mít trvalý handicap v pohybových scénách nebo tanci, ale dá se s tím žít. Beru osud tak, jak přichází, a snažím se s ním vyrovnat,“ říká otevřeně. Bára Basiková byla za roli Johanky z Arku nominovaná na prestižní Cenu Thálie, druhá představitelka francouzské světice Lucia Šoralová se ocitla v širších nominacích na toto ocenění. V dalších rolích se diváci mohou v Divadle Kalich těšit na Kamila Střihavku, Viléma Čoka, Jiřího Zonygu, Ondřeje Rumla, Jana Kříže, Dalibora Gondíka a další.

Komentáře k článku

avatar V.Marek
0
 
 
Od čtvrtka 28. října:)))
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.