Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Angelika obdarovala miliontého diváka

Na broadwayském jevišti se hrálo, zpívalo i obdarovávalo - Angelika Monika Absolonová zde vylosovala symbolického miliontého divákaMuzikály přitahují v současné době do hledišť čím dál více lidí. Díla z pera skladatele a zpěváka Michala Davida na tom mají nemalou zásluhu, a tak není divu, že jeho nejnovější autorský počin, muzikál Angelika  napsaný na motivy několikadílného románu Anne Golon přivítal v hledišti divadla Broadway rekordního miliontého diváka.

V pasáži už na svého nového majitele z řad diváků divadla Broadway čekala nová červená Škoda Fabia Sport Slavnostní představení zahájil poněkud netradičně sám autor Michal David spolu s producentem Oldřichem Lichtenbergem, kteří uvítali diváky v sále a vysvětlili, čím je tato repríza tak zvláštní. Tedy že po skončení představení vylosují jednoho diváka, jenž obdrží od Divadla Broadway, a.s. a produkce Cleopatra Musical, s.r.o. novou červenou Škodu Fabii Sport, vystavenou v pasáži divadla před pokladnami.

Monika Absolonová odvádí v roli Angeliky opravdu vynikající výkonyJeště než však došlo k obdarování jednoho šťastlivce, mohli si všichni vychutnat tradičně skvělé představení s téměř bezchybnými výkony všech účinkujících. Jako Angelika provázela příběhem Monika Absolonová, jež svým hereckým i pěveckým uměním ohromila nejen v sále sedící diváky, ale také své kolegy. Josef Vojtek - rocker na pódiu, Peyrac na jevišti... Jediné oko snad nezůstalo suché při její závěrečné dojemné prosbě k Bohu, aby nechal naživu alespoň někoho z jejích blízkých, a tak na konci sklidila zasloužené bouřlivé ovace obecenstva i objetí svého muzikálového manžela Josefa Vojtka.

Ten v roli Joffreye de Peyrac zřejmě překvapil nejednoho diváka svým čistým, sametovým hlasem, jenž vyměnil za obvyklý rockersky drsný. Jeho hrabě vystřídal celou škálu lidských osobností od odmítnutého novomanžela, přes láskou zmítaného muže neprávem obviněného z čarodějnictví až po ztrápeného a útěky znaveného zachránce své ženy a nutno říct, že to J. Vojtek zvládl s bravurou sobě vlastní.

Šéf tajné policie DesgrézK tradičně nejlepším výkonům večera patřil i protagonista pařížského advokáta a šéfa tajné policie Desgréze Tomáš Trapl. Respekt vůči němu pocítila jak místní lůza v podání broadwayské company, mezí níž si lehce dokázal sjednat pořádek, tak i všichni přítomní návštěvníci divadla, jež bavil coby "křoví" při závěrečné rekapitulaci příběhu.

Ze zbylých rolí stojí za zmínku především duo bavičů Geno a Stelien (Aleš Háma, Jakub Wehrenberg), kteří si během svých výstupů vzali na paškál i současné seriálové zákulisní dění a vysloužili si tak za své gagy několikerý aplaus, Rejstřík konverzačních témat bavičského dua Geno - Stelien (J. Wehrenberg, A. Háma) je opravdu pestrýči Madame de Montespan, milenka krále Ludvíka XIV., která však, soudě dle reakcí diváků, příliš nezaujala. Její představitelka Zuzana Norisová působila trochu nepřipraveně, jako by veškerý svůj pěvecký i herecký um zanechala ve vzdáleném seriálovém světě, což byla bezesporu veliká škoda.

Po představení, ještě než se stačili diváci vyhrnout ze sálu a vypravit se domů, se slova ujali opět M. David a O. Lichtenberg a Pánové J. Kováčik a P. Toman byli za své zásluhy o vznik divadla Broadway oceněni pravými mušketýrskými kordypřed zraky všech účinkujících i obecenstva přizvali na jeviště dva muže, kteří se nejvíce zasloužili o vznik divadla Broadway. Byli jimi páni Jan Kováčik a Petr Toman, kteří od nich jako dík za své "rytířské" zásluhy obdrželi každý po jednom pravém mušketýrském kordu a popřáli divadlu mnoho úspěchů a dalších minimálně deset miliónů spokojených diváků.

Pak již nastala ta kýžená chvíle, na niž všichni v sále netrpělivě čekali. Tedy kdo se stane majitelem nového vozu značky Škoda, vyčkávajícího v opuštěné noční pasáži na svůj odjezd. Losování o nový automobil se ujala sama Angelika Monika Absolonová a šťastným výherním číslem byla 9 ve 22.řaděNa jeviště předstoupili zástupci firem, které finančně podpořily tento velkolepý dar, za Škofin, a.s. Jiřina Tabšíková a za Škodu Auto, a.s. Jiří Toulka. Přinesli s sebou též technický průkaz od nového vozidla a klíčky, takže v něm mohl jeho nový majitel odjet rovnou domů.

Po projevu zástupců partnerů se k celé čtveřici v popředí připojila také sama představitelka hlavní role Angeliky, Monika Absolonová, jež se na přání M. Davida ujala losování onoho šťastlivce. Výhrou zřejmně zaskočený Jarda Chrástecký po chvíli váhání přeci jen dorazil na jeviště, aby si převzal kytici, dárkový koš a samozřejmě technický průkaz a symbolické klíče od svého nového vozuJubilejní miliontý divák byl napočítán ze všech lístků prodaných od vzniku divadla včetně těch, jež byly rozdány při různých příležitostech. Tento večer se ovšem vybíralo pouze z lístků zakoupených na toto představení.

Při losování útržku z truhly si M. Absolonová dělala ještě legraci, že by to mohl být někdo z jejích příbuzných, ale jak uvedl M. David, tak daleko asi nikdo z nich opravdu neseděl. Skutečné klíčky od nového vozu pak předal jeho právoplatnému majiteli v pasáži osobně hrabě Peyrac J. VojtekŠťastné výherní sedadlo číslo 9 se totiž nacházelo v přízemí až ve 22. řadě. Mile překvapený Jarda Chrástecký, nový majitel Škody Fabia Sport 1.2, po dramatické pauze konečně dorazil na jeviště, aby si převzal technický průkaz a rovněž dárkový balíček od muzikálu Angelika.

Samotný automobil mu nahoře v pasáži předal až hrabě de Peyrac, tedy Josef Vojtek, který ještě nalíčený a v kostýmu spěchal odevzdat před davy shromážděných a novinářů klíčky od vozu jeho právoplatnému majiteli. Ten už si poté jen užíval nově nabytý majetek a všichni ostatní kolemstojící mu mohli pouze závidět.

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.